Pápalágotatás

Találkozás Ferenc pápával

 

Ferenc pápa 2023. április 28-tól 30-ig tartó történelmi jelentőségű látogatásán a Szent Margit is kivette részét.

Április 28-án, pénteken, közel 40 diákkal vonultunk ki a Rákóczi híd budai hídfőjéhez a szentatya üdvözlésére. A diákok között többen voltak valódi érdeklődők, de akadtak olyanok is, akik csak az óráról való lógás miatt voltak kaphatók a feladatra. Ám a hosszú várakozás, és a kis, fehér autóból kiintegető kedves, idős bácsi az ő életükben is meghatározó élmény lett.

Április 29- én, szombaton délután közel 90 fővel vettünk részt a Forráspont programmal összekötött ifjúsági találkozón a Papp László Arénában. Ennek megszervezése néhány hetet vett igénybe. A diákságot buzdítani kellett, de ennek ellenére mégis úgy tűnt, hogy az aréna korlátozott befogadóképessége miatt nem tudunk mindenkit magunkkal vinni. Komoly várólista készült, folytonos telefonálások és újabb helyekért való könyörgések következtében végül mindenki el tudott jönni, aki szeretett volna.  A program kora délután kezdődött fiatalok tanúságtételével, kisebb koncerttel, a pápalátogatásra írt dal előadásával. Ferenc pápa érkezésekor még nagyobb lett a lelkesedés. Ő is láthatóan jól érezte magát közöttünk. A beszédében megpróbálkozott néhány magyar szó és egy magyar nyelvű mondat kimondásával is, melyet természetesen nagy üdvrivalgás kísért. Az üzenet dióhéjban a következő volt: Magas célok kitűzése, melyhez a legjobb edző Jézus, de a legjobb sportok csapatjátékok, ezért fontos, hogy egy közösségnek legyünk részei. Mindemellett mindig aktív és élő főszereplői legyünk saját életünknek, melyben helyet és időt kell találnunk a csendre, hogy a rohanásban megálljunk és imádkozzunk. A pápa távozása után közel egy órás szentségimádás következet, melyben 11 000 fiatal képes volt hihetetlen csendben lenni. A Szentlélek jelenléte szinte érezhető volt.

Április 30-án néhány diákunk részt vett a repülőtérre menő Ferenc pápa búcsúztatásában is.

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a gimnáziumunk diákjai lelkesek és aktívak voltak ezen a néhány napon, és mi tanárok abban reménykedünk, hogy tanítványaink lelki töltekezése tartós és gyümölcsöző lesz az előttük álló évtizedekben.
Naptár
Aktuális | Kovetkező események
ImpresszumAdatkezelési tájékoztató

Minden jog fenntartva © Szent Margit Gimnázium

Tervezte az Unicial