Nyílt Nap 2020 - Igazgatói tájékoztató - avagy kima(sz)kszoljuk az iskolát

 

 Igazgatói tájékoztató 13.00-tól

 

Az Iskoláról   Tanulmányi rend 

 

  Kiket veszünk fel?  Tanulmányok  

 

 Nyelvoktatás   Továbbtanulás   

 

Milyen osztályok indulnak és hány? 

 

A szóbeli hogyan zajlik?

 

Mi van azzal aki nem katolikus?

 

Mi van azzal, aki nem hívő?

 

Öltözék?     Az iskola felszereltsége?

 

Szakkörök?        Emelt szintű képzés? 

 

Informatika oktatás  Az új tornacsarnok

 

Továbbtanulási arányok 

 

Mit jelent, hogy egyházi iskola?

 

Mi lesz a szóbelin?   Ponthatárok

 

Iskolán kívüli programok

 

Külföldi kapcsolatok    Bemutatjuk az épületet  

 

 

 


Az Iskoláról

Hasonló gondolkodású lányok, fiúk, hasonló gondolkodású családok - és a tanulás, igényesség és hit értékrendjén álló, biztonságot nyújtó iskola - tanári kar. Ezek együttese iskolánk - a Megváltós nővérei immár 100 éves iskolája.

Küldetésünkről

 


 Tanulmányi rend

Hat és négy osztályos, általános tantervű, + egy 5 osztályos 1+4 éves angol nyelvi előkészítős, katolikus gimnázium vagyunk.


Milyen osztályok indulnak és hány? 

Két 6 évfolyamos, egy 4 évfolyamos és egy angol nyelvi előkészítős osztály. Akik jók, azoknak lesz hely. 

Osztályaink bemutatkozója

 


Kiket veszünk fel?

Ha lehet, legyen jó tanuló, szorgalmas, rendes! Ha nem az, akkor legalább legyen szorgalmas, rendes! Ha az se – akkor – , legalább egy kicsit szorgalmas és nagyon rendes és majd meglátjuk :-) Ja, majd elfelejtettem. Mi olyan diákokról álmodozunk, akiknek nemcsak merészek az álmaik, de meg is valósítják.

 Mi van azzal, aki nem katolikus?

Nem tudom. Kérdezzék meg a protestáns, unitárius és egyéb felekezetű diákjainkat :-) (Nekik külön hittanuk van.)

Diák-világ


Mi van azzal aki nem hívő?

Senki sem tökéletes :-) De legyen nyitott!

 


Tanulmányok

Hát igen. Tanulni - azt érdemes. De hát épp ezért léptél be erre az oldalra, és lépsz majd be a sulinkba. És az is igaz, komolyan vesszük - és ezzel veszünk komolyan téged is. Heti 4-5 óra matek, sok nyelvóra, emelt szint plusz kettő, és plusz négy óra. Komoly és biztos tudást adunk a kezedbe - csak nyisd ki a markod - és az elméd.

Miket ajánlunk?

 


Nyelvoktatás

Az első nyelv heti négy órában, a második heti háromban. Az első az angol vagy a német. A második e kettő + francia, olasz, orosz, spanyol lehet.

Idegen nyelvek iskolánkban

 


A szóbeli hogyan zajlik?

Először olvasni kell egy rövid szöveget, arról beszélgetni, majd kötetlenebb beszélgetés a felvételiző helyzetéről, világáról, elképzeléseiről. 


Az iskola felszereltsége?

Minden teremben számítógép, projektor, internet (tanári használatra :-) ) Vannak okostábláink és a távoktatáshoz kamerák, térmikrofonok. Az élő oktatáshoz kiváló minőségű táblákat és krétákat használunk. Van közösségi termünk teázóval, babzsákokkal, stb. szépen fölszerelve. No meg jónéhány csocsó a diákság nagy örömére.

 


Szakkörök?

Szinte minden tárgyból indulnak, ahogy mindig is szoktak - mihelyt engedélyt kapunk a délutáni foglalkozásokra ...

 


Öltözék?

A fiúk fiúsan, a lányok lányosan - alapvetően rendezetten nézzen ki a Margitos diák. Adjon magára. Ünnepélyekre, vasárnapi misére pedig az egyenruhánkat viseljük - érdemes tájékozódni róla a honlapunkon.

Egyenruha - ünnepélyeken

 


 

Emelt szintű képzés?

Soroljuk? Jó. Akkor: magyar, történelem, matematika, angol, német, informatika, fizika, kémia, biológia, földrajz. Fontos a továbbtanuláshoz, de még fontosabb az egyetemen történő bentmaradáshoz...

Emelt szint - Fakultáció

 

 


 

 

Az informatika oktatásról

Három jól felszerelt informatika terem, gépírás tanulás, robotprogramozás, felhasználói programok, programozás - minden, amire a 21. században szükség lehet.

 


 

Az új tornacsarnok...

Tessék megnézni: https://szmg.hu/kepgaleria/tornacsarnok-virtualis-bejaras

 


 

Továbbtanulás - továbbtanulási ráta?

Legutóbb az érettségiző osztályok 80-95%-át felvették egyetemre - főiskolára. Műszakitól orvosiig, informatikától bölcsészig. Csak az nem tanul tovább aki nem akar...

 

 

Érettségi - továbbtanulás

 


 

Mit jelent, hogy egyházi iskola?

Egy osztálynak évente négy-öt vasárnapi miséje, és 5-6 hétköznap reggeli miséje van. Van lelki nap előadókkal, csoportos beszélgetéssel, programmal. Tanítás előtti és utáni ima - de ami a legfontosabb: rajtad áll, hogy az elméden és testeden túl mit kezdesz a lelkeddel. Mi a tanulmányokat kérjük számon - a lelkedet csak segítjük, de te tartod karban,

 


 

Ponthatárok

A szóbelire történő behívás ponthatárairól a felvételi tájékoztatóban olvashatnak, 

 


Iskolán kívüli programok

Mind a tanévben, mind a a szünetekben nagyon sok programot kínálunk. A teljesség igénye nélkül: kerékpártúrák, néhánynapos kirándulások, egynapos kiruccanás a hegyekbe, színházlátogatás, paintball, közös mozi. Iskolánk mindkét félévben szervez osztálykirándulást, két, de akár három naposat.

Természetesen az osztályprogramokon átnyúló lehetőségeket is érdemes kihasználni: Irodalmi Kávéház - ahová diáknyelven beszélő neves előadókat hívunk, vagy a Boszi-konyha, ahol diákjaink a főzéstől a koszorúkészítésen át a pogácsasütésbe is belekóstolnak. A KeCsap - a Keresztény Csapat egy különösen izgalmas kis közösség - érdemes róluk olvasni a honlapunkon.

A legutóbbi osztálykirándulások válogatott képei.


 

Külföldi kapcsolatok

Van, két német és egy Selmecbányai - ez utóbbi angolul. Mi megyünk egy hétre, - ők jönnek egy hétre. Mi is örülünk - ők is örülnek. Itt is van program, kirándulás, tanulás - ott is.
Nyáron és évközben pedig az angolosok Angliai kirándulást vagy épp Máltán egy hetes nyelvkurzust szerveznek sok szabad programmal. - Csak a vírus szűnjön meg.

 


 

Bemutatjuk az épületet

A képek magukért beszélnek majd. Nagy levegőt, és tessék belevágni - barangolni.

Klikk ide - vagy a képre és indul a felfedezés...

 

 

 

 
Naptár
Aktuális | Kovetkező események
ImpresszumAdatkezelési tájékoztató

Minden jog fenntartva © Szent Margit Gimnázium

Tervezte az Unicial