Tanulószoba - Lemorzsólódás ellen

„Mi nem haldoklunk. Mi így élünk.”

Lemorzsolódás azt jelenti, hogy a diák azért hagyja el az iskoláját és szakítja félbe a tanulmányait az adott helyen, mert nem képes a követelmények teljesítésére. Ez a Szent Margit Gimnáziumban nagyon ritkán fordul elő, a szigorú felvételi rendszerünknek köszönhetően. A meglévő néhány eset kivédésére szolgál a tanulószoba.

A tanulószoba lehetőséget biztosít a csöndes, elmélyült, elektromos kütyüktől és figyelem-elterelő zajoktól mentes tanulásra. A tanulószobán egyik tanárunk felügyel, ő biztosítja a csendet, és így a lehetőséget a házi feladatok elkészítésére, a memoriterek elsajátítására.

Bárki bemehet tanulni, minden diák beülhet egy fél órára, órára, ha ideje engedi. Bizonyos tanulmányi eredmények esetén – a lemorzsolódás elkerülése végett – a diákjainkat kötelezzük a tanszobán történő tanulásra.

Nézzük tehát a szabályokat, - melyeket az iskolai házirendben is megtalálhatók:

Heti 2-3-4 órát kell a tanulószobán tanulni délután, a tanítás után, 3,5-3,-2,5 alatti átlageredmények esetén. Az időtartam a tanulmányi átlag által meghatározott, de több rövidebb alkalom idejéből is összeadódhat. Hétfőtől csütörtökig minden nap 14 órától 16:30-ig tart a tanulószobán az ügyeleti időszak.

Szülői kérésre első félévben az iskola eltekint a tanulószoba látogatásától, amennyiben a szülők vállalják, hogy gyermekük javít a tanulmányi átlagán a segítségükkel. Ha a következő félévben az átlag még nem elfogadható, azaz nem nagyobb 3,5-nél, akkor már nincs lehetőség a mentességre. A csöndes, nyugodt környezetben való rendszeres tanulás, a koncentrált figyelem, a házi feladatok összeszedett, pontos elkészítése alapvetően javíthatja, előmozdíthatja a tananyag megértését, elsajátítását és így a tanulmányi átlag javulását vonja maga után.
Naptár
Aktuális | Kovetkező események
ImpresszumAdatkezelési tájékoztató

Minden jog fenntartva © Szent Margit Gimnázium

Tervezte az Unicial